25 Aralık 2012 Salı

Bilim Merkezi’nin kış atölyeleri çocukları bekliyor… Çocuklar yeni yılı bilimle karşılıyor

     



Şehrin merkezi Fulya’daki Bilim Merkezi, kış aylarında da eğlenceli ve öğretici programlarla çocuklara bilimi sevdirmeye devam ediyor. Yaşları 6 ile 13 arasındaki çocuklara yönelik farklı program ve atölyelerle çocuklar hem yaratıcılıklarını geliştiriyor hem de bilimin temel ilkelerini öğreniyor. Anne – babalara büyük bir kolaylık sağlayan Bilim Merkezi programlarına kayıtlar haftalık olarak kabul ediliyor.

Bilim tiyatro ile buluşuyor

Çocuklara çok farklı bir bilim deneyimi yaşatmayı amaçlayan Einstein ve Beyin Takımı – Tiyatrolu Bilim Atölyesi 5 Ocak 2013 tarihinde düzenlenecek. 6-13 yaş arası çocuklara yönelik atölyede Einstein, Newton, Leonardo da Vinci, Mimar Sinan gibi önemli bilim insanları ve çalışmaları, kostümler ve eğlenceli skeçlerle öğrencilere tanıtılacak. İnteraktif tiyatro tekniği sayesinde, çocuklar oyuna katılarak bilim insanlarının önemi, buluşlarının günümüze etkisi, çalışma metotları ve bilimin temel konuları hakkında bilgileri yaşayarak öğrenecek. Atölyenin sonunda her biri küçük bir bilim insanı gibi hissederek Bilim Merkezi’nden ayrılacak.

Yarıyıl tatilinde bilim ve eğlence

28 Ocak – 8 Şubat arası düzenlenecek Kış Bilim Okulu Programı’nda, 6-13 yaş arası çocuklar bilim ve sanat alanında pek çok uygulamalı atölye ve geziye katılma imkanı bulacak. Öğrenciler Sihirli Deney Odası, Nanoteknoloji, Tarih, Uzay, Doğa, Dinozor ve Fosil, Çikolata, İllüzyon, Origami, Kil gibi pek çok atölye ve bu atölyelerle ilgili gezilere katılacak, ayrıca uygulamalı Deprem ve Yangın Eğitimi alacaklar. Haftalık veya iki haftalık seçenekleri olan program, hafta içi 10:00 - 17:00 saatleri arasında Bilim Merkezi’nde düzenlenecek.

Kış Bilim Okulu programının bir haftalık ücreti 400 TL, iki haftalık ücreti 750 TL’dir. Fiyatlara öğle yemekleri, akşamüstü kahvaltıları, gezi mekanlarına ulaşım, mekanlara giriş, tüm atölye malzemeleri dahildir.

Einstein ve Beyin Takımı Atölyesi’nin ücreti ise kişi başı 30 TL’dir.

Bilim Okulu hakkında:
Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı tarafından 2004 senesinden beri yaz tatili ve sömestr dönemlerinde düzenlenmektedir. Katılımcı öğrencilere bilimi, sanatsal aktiviteler aracılığıyla sevdirmek ve bilimsel düşünceyi aşılamak amaçlanmaktadır. Öğrenciler, sunulan farklı atölye seçeneklerinden kendilerinin ilgi ve becerilerine yönelik olanları keşfedebilmekte ve bilimin eğlenceli yüzünü tanıma şansı elde edebilmektedirler. Öğrenciler, birçok bilim dalı hakkında bilgilenmekle birlikte, bilimsel gelişmeleri takip etmeleri için teşvik de edilmektedirler.

Hiç yorum yok: