15 Ekim 2012 Pazartesi

ALTUĞ İÇİN YENİ YEMEK DENEMELERİM:))

Altuğ çok iştahsız bir çocuk. Ne yaparsam yapayım bir gün güzel yerse diğer gün aç geziyor. O nedenle de zargana gibi, zayıf...Allah'tan boyu iy,i uzuyor da sorun etmiyorum....18 aylıkken başladı ve dönem dönem alevlenerek devam ediyor.
Kendi kendine yemeyi sevdiği için özgür bırakıyorum. Millet 3 köfte yerken beyfendi 1,5 la karnını doyuruyor.O nedenle yedirdiğim herşeyin kalorisini yüksek olması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Carlos Gonzales'in Çocuğum Yemek Yemiyor adlı kitabındaki bir tavsiyeydi. Bir bardak süt içiyorsa içine küçük bir muz ve bal ekliyorum. Evet, bir bardak süt içiyor. Ama bir tatlı kaşığı bal ve bir küçük muzu da yemiş oluyor aynı zamanda. kitabı okuduktan sonra hep bu düşünceyle hareket etmeye başladım.
www.yiyorumbuyuyorum.com ve www.gurmebebek.com hayatımı kurtaran siteler.. Çocuklara özel yemek tarifleriyle dolu..
Köftelerimizi artık, Yiyorum büyüyorumdaki tarif gibi yapıyoruz. Altuğ da severek yiyor. Tarifi için:http://www.yiyorumbuyuyorum.com/tarifler/domates-sosunda-pirincli-irmikli-kofte/tarif236.html#tarif
hafta sonu da Tavuklu Tost yaptık. Altuğ , tavukl yemeyen çocuk bu tosttan yarısı da olsa yedi. BUNUN tarifi için de: http://www.yiyorumbuyuyorum.com/zumrutten-tarifler/tavuklu-tost/tarif37.html



Bunun gibi süper tariflerle dolu.. Sağolsun Zümrüt muhteşem bir iş yapıyor..

Gurme bebek 'den öğrendiğimiz anne cipsi, Altuğ'unun cips diye bu sağlıklı şeyi yemesi bir anne için süper, gerçekten.Bu tarif için de: http://www.gurmebebek.com/anne-cipsi-37996  Biz bunu süzme yoğurda batırarak yedik.. Çok da eğlendik:))

Gerçekten çocuğunuz zorve az yemek yiyen bir anneyse bu iki siteyi kesinlikle tavsiye ederim..

Sevgiler



1 yorum:

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

Merhaba,

Cok faydali bilgiler paylasiyorsunuz, daha sik ugrayacagim sitenize

Cocugunuza yine de istahsiz demeyin lutfen:) hic belli olmaz bebeklikten beri yemedigi tatlari bir gun bayila bayila yerler, surekli severek yediklerini de yememeye baslarlar:) olumlu dusunelim cagiralim kendimize cekelim:)

Sevgiyle