10 Haziran 2011 Cuma

PROF. DR. CANAN EFENDİGİL KARATAY'DAN ÖNERİLER

Önerileri arasında şunlar var......

* Tereyağı ve zeytinyağı yiyin...(mısır özü ve ayçiçek yağı,trans yağlardan üretilen bisküvi,pasta yemeyin....
*Günde 3 öğün yiyin,nereden çıktı öyle sık sık yemek yemek....

*Ekmek yemeyin ama bizim mutfağımızda pişen her türlü sebze ve et yemeklerini bol bol yiyin...

*Özellikle kırmızı et kebap yiyin ama yanında ekmek yemeyin,közlenmiş domates,biber,cacık tüketebilirsiniz...

*1 dilim ekmekte neredeyse 18 adet kesme şekere denk şeker var diyor uzmanımız....

*Zeytin yiyin diyor,hemde öyle 3-5 tane değil günde 15-16 tane....

*Proteinde bir numara yumurta mutlaka yiyin ,sabah ekmek yemeden 2 yumurtayla omlet,hatta pastırmalı omlet yapın yiyin diyor....Mutlaka günde 2 yumurta

*Et yemekten çekinmeyin,kuzu etini yağlarıyla tüketin bağışıklık sistemini güçlendirir....

*Özellikle ceviz,fındık,badem,kuru kayısı,kuru üzümü tavsiye ediyor.Acıkınca 1-2 tane atıştırın...

*Günde 10 tane ceviz yiyebileceğimizi söylüyor...

*Misafirlerinize çayın yanında fındık,fıstık,ceviz,kuru kayısı,kuru üzüm ikram edin,pasta ,börek değil....

*Köy tavuğu yememizi öneriyor,özellikle börtü böcek yiyen çimenden beslenen tavuk etinde omega 3 yağının fazla olduğunu söylüyor....

*Dünyayı tehdit eden mikrobik bağırsak virüsü için,sağlıklı beslenmenin yanında mutfak temizliğine dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor....Mutfakta kullandığımız plastik doğrama tahtaları yerine ŞİMŞİR tahtadan kesme tahtası ve kaşık kullanmamızı,mutfak bezlerini sık sık yenilememiz gerektiğini anlatıyor....


BEN DE BU ÖNERİLERİ SEVEREK TAKİP ETTİĞİM TATESAL ADLI BLOGDAN  ALDIM.. ÇOK GÜZEL TAVSİYELERİ VAR. BU DOKTORUN KİTABI DA VARMIŞ. ŞU ARALARDA emzirenanneler google GRUBUNDA  DA

 BU KİTAP TARTIŞILIYOR. İYİCE MERAK ETTİM. EN KISA SÜREDE BU KİTABI DA ALMALIYIM...

Hiç yorum yok: