24 Mart 2013 Pazar

Bebegim Geliyor: EMZİRMENİN BEBEĞE VE ANNEYE YARARLARI

Bebegim Geliyor: EMZİRMENİN BEBEĞE VE ANNEYE YARARLARI: Bebek için: Her zaman sterildir,ısı derecesi idealdir. Besin öğesi bileşimi bebeğin gereksinmelerine uygundur. Koruyucu etmenler...

19 Mart 2013 Salı

Bir Babadan Kızına Dünya Sınırlarını Aşan Bir Öykü




Caretta Kitap’tan aile sıcaklığında fantastik bir uzay öyküsü, “Annemle Babama Söylemeyin En İyi Arkadaşım Bir Uzaylı”



Caretta Kitap’ın kurucu ortağı, gazeteci - akademisyen e.murat yığcı tarafından kızına ithafen yazılan öykü,E.Murat Yığcı’nın kızı Defne ve kardeşi Zeynep Yığcı’nın oğlu Burak’ın yer aldığı fantastik bir uzay macerasını anlatıyor.
Yığcı, aile içerisindeki diyaloglar ve küçük kızına anlattığı masallardan yola çıkarak yazdığı kitabında neşeli danslar ve leziz tariflerle uzaylıları etkilemenin sırrını da anlatıyor.
Marina Puzyrenko imzalı renkli ve eğlenceli çizimlerle çocukların ilgisini çekecek olan “Annemle Babama Söylemeyin En İyi Arkadaşım Bir Uzaylı”, bütün anne ve babaların, çocuğuna okumak ya da okutturmak isteyeceği keyifli bir öykü…

Kitabın tanıtım metninden:
“Benim adım Defne. Kuzenim Burak ve ben çok heyecanlıyız. Çünkü uzaylılara mesaj gönderdik ve bizimle iletişim kurmalarını istedik.”
Defne ve Burak’ın uzaylılarla eğlence dolu maceraları sizi uzayın derinliklerine sürükleyecek…
Siz de Defne’yle Burak’ın uzay gemisiyle çıktıkları inanılmaz yolculuğa, uzaylılarla katıldıkları muhteşem dans partisine, heyecanın doruklarda olduğu yüzme yarışına ve uzayın derinliklerinde gerçekleştirdikleri kurtarma planlarına katılın!


14 Mart 2013 Perşembe

Türkiye’nin İlk ve Tek Doğum Günü Portalı Açıldı: iikidodun.com.tr


Doğum günü zamanı geldiğinde pastadan çiçeğe, hediyeden parti organizasyonuna dek tüm ihtiyaç duyulanları bir arada toplayan iikidodun.com.traçıldı. Site açılalı henüz bir ay olmasına karşın şimdiden farklı ve unutulmaz bir doğum günü organize etmek isteyenlerin birinci adresi oldu.


Dünyada hemen hemen her kültürde kutlanan doğum günleri, insanoğlunun en değer verdiği günlerin başında geliyor. Doğum günü olan insanlar o günü en güzel ve unutulmaz şekilde kutlamak isterken, doğum günü sahiplerinin yakınları da gerek düzenledikleri çeşitli organizasyonlar gerekse özenerek aldıkları hediyelerle o günün doğum günü sahibi için unutulmaz olmasına çaba gösterirler.
Özel değer verdiği yakınları, akrabaları, dostları ve en önemlisi çocukları için doğum günü hazırlığı yapanlar için heyecan verici olduğu kadar zor bir gündür doğum günleri. En güzel hediyeyi seçmek, doğum günü partisi için özel bir pasta bulmak; çiçekler, süslemeler hatta bazen farklı bir parti için bir organizasyon firması bulmak bazen çok zordur. Artık tüm bu hizmetleri tek bir çatı altında toplayan ve doğum günü kutlamaları için ihtiyaç duyulan her şeyi A’dan Z’ye sunan bir portal var: iikidodun.com.tr. Tam anlamıyla benzersiz bir alışveriş portalı olan iikidodun.com.tr, sadece doğum günlerinde değil, farklı zamanlarda kutlamalar yapmak isteyenlere, değişik bir hediye arayanlara ya da özel bir günü “özel bir pasta” ile kutlamak isteyen herkese çeşitli alternatifler sunan zengin bir portal.
iikidodun.com.tr, toplamda dört ana başlıktan oluşuyor: “Pasta ve Yiyecek”, “Doğum Günü Çiçekleri”, “Hediye” ve “Organizasyon”.
“Pasta ve Yiyecekler” bölümünde en ünlü pastanelerin pastalarına ulaşmak mümkün. Ancak bu bölümü sadece basit bir pasta reyonu gibi tanımlamak yanlış olur. Özel temalı pastalardan resim baskılı pastalara, birinci yaşa özel pastalardan doğum günü partilerinde ikram edilecek yiyeceklere dek son derece geniş bir reyon tüketicileri bekliyor. Portalin en önemli farklılığı pasta siparişlerinde. Online gıda ürünü siparişlerinde özellikle tazelik ve sağlık gibi endişeleri ortadan kaldırmayı amaçlayan iikidodun.com.tr, pastalarda üretici firma bilgisini de kullanıcı ile paylaşıyor ve böylece kullanıcılar başka hiçbir sitede olmayan bu özellikle ürünün hangi firmaya ait olduğunu bilme ayrıcalığını elde ediyorlar.
Portalın kuşku yok ki en heyecan verici kısmı hediye bölümü. Yüzlerce hediye alternatifini ana başlıklara göre sınıflamanın yanı sıra marka ya da fiyatlarına göre de sıralamak ve buna göre seçim yapmak mümkün. Organizasyon bölümü ise yapılacak bir doğum günü partisini daha farklı ve unutulmaz kılmak isteyenler için çok çeşitli alternatifleri bir araya getiriyor. Bu bölümde illüzyon şovlardan canlı performanslara, şişme oyun parklarından animatörlere dek onlarca farklı alternatifi bir arada inceleme olanağınız var.

Türkiye’nin ilk online doğum günü alış veriş portalı olan iikidodun.com.tr’nin daha önce denenmemiş bir modeli hayata geçirdiğini söyleyeniikidodun.com.tr kurucusu Ersin Erkol, şunları söyledi: “Türkiye’de online alışveriş siteleri ve portalları son derece hızlı bir şekilde gelişiyor ve tüketici sayıları gün geçtikçe artıyor. iikidodun.com.tr gerek yapısı gerekse sunduğu hizmet içeriğiyle benzersiz bir portal. Şu anda online pasta, çiçek ve hediye alışverişi yapabileceğiniz onlarca site var. Ancak bir doğum günü kutlaması için ihtiyaç duyacağınız tüm bunları bir arada bulabileceğiniz ve tek bir seferde alışverişinizi yapabileceğiniz benzer bir alışveriş sitesi yok. Günümüzde iş hayatının yoğunluğu nedeniyle hepimiz yakınlarımızın doğum günü hazırlıklarını ancak son anda tamamlayabiliyoruz. Çoğunlukla da zaman darlığı nedeniyle istediğimiz gibi bir organizasyon yapamıyor, pasta, çiçek gibi alternatifleri sıradan olmaktan kurtaramıyoruz. Bu açıdan baktığınızda iikidodun.com.tr, çalışan insanlar için benzersiz bir seçenek. Üstelik sitede yer alan alternatifler sadece doğum günü kutlamaları için değil her türlü özel gün kutlaması için de alternatifler yaratıyor. Şu anda sitede farklı pek çok  ürün ve hizmet sunuyoruz. Hedefimiz ürün ve hizmet çeşitliliğini artırarak kullanıcılara çok daha fazla alternatif sunmak”.

12 Mart 2013 Salı

Tuvalet Eğitimindeki İhmal Çocuğu Depresyona Götürüyor



2-3 yaş döneminin, çocuğun kendisinin ve dış dünyanın farkına vardığı, öğrenme ve dış dünyayı keşfetme yılları olduğunu vurgulayan Üsküdar Üniversitesi Etiler Polikliniği Uzman Klinik Psikoloğu Aynur Sayım, dünyayı keşfetmenin, ona sahip olmanın hazzını yaşayan çocuklara ebeveynin engelleyici, korumacı, müdahaleci yaklaşımının zarar verici olduğu uyarısında bulunuyor. Sayım bu dönemde Anne-babanın çocuk için gerekli güvenlik önlemlerini alarak, çocuğa kendisini gerçekleştirmesi için fırsat vermesi, ona bir alan sunması gerektiğini belirtiyor.

“Çocuk gelişiminde kritik dönemler vardır. 2-3 yaş da ise bu dönemlerden biridir. Çocuğun annesi ya da bakımını veren kişi ile arasında kuracağı güven ilişkisi, çocuğun yaşamı boyunca tüm insanlarla kurduğu ilişki tarzını ve güvenini temsil ediyor. Bu anlamda ilk 3 yıl gelişimde çok önemli. Annesinin tüm ihtiyaçlarını karşılamasını isteyen bebek, acıkınca doyurulmayı, altı pislenince temizlenmeyi, dokunsal teması, sevgi dolu bakışlara ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçlar gecikmeden, zamanında yerine getirilirse çocuğun anneye ya da bakıcısına güveni artar, kendini de güvende hisseder.”
Bu dönemin çocuğun sosyalleşmesi ve bireyselleşmesi açısından kritik bir dönem olduğunun altını çizen Sayım, bu dönemin aynı zamanda da çocuğun tuvalet eğitimini kazandığı dönem olduğunu kaydediyor. Sayım tüm gelişim dönemlerinde olduğu gibi bu dönemde de çocuğun tuvalet eğitimine hazır oluşluluğunu beklemek ve sabırlı olmak gerektiği konusunda ebeveynleri uyarıyor. Sayım çocuktan gelecek sinyallerini iyi takip edilmesi gerektiği hatırlatmasında bulunuyor.

Çocuk tuvaleti geldiğinde sinyaller verir

“Çocuk, tuvalet eğitimine hazırsa sinyaller verir. Gizli gizli köşelerde çişini, kakasını yapar tuvaletinin geldiğini de söylemeye başlar. Eğer çocuk hazır olduğunu hissettiriyorsa, o zaman tuvalete götürmek ve olumlu pekiştirici kullanmak gerekir. Aferin demek, ödüllendirmek gibi.”

Ödüllendirmenin tuvalet eğitiminde önemli olduğunu vurgulayan Sayım, baskı yapılmaması konusunda da uyarıyor.

Tuvalet eğitiminde baskı çocuğu depresyona sürükleyebilir 

“Eğer çocuk hazır olmadan ve ya erken dönemde anne-baba acele eder, çocuğa baskı yaparsa, çocuk bu dönemde saplanır, ileride birtakım sorunlar ortaya çıkabilir. Bu süre 3 yaştır. 3 yaşa kadar beklemek gerekebilir. Çocuk altını ıslattı ya da kirletti diye ceza kullanmak, dövmek, yakmakla tehdit etmek, korkutmak, çocuğu örseler. Bu yanlış tutumlar, çocuğun, çekingen, girişimci olmayan, kendine güvensiz olmasına neden olur. Ve çocuk bu gibi cezaları beden bütünlüğüne zarar geliyor olarak algılar, insanlara güvenmez, her an zarar görmekten korkar. Anksiyetesi yüksek, kaygılı bir kişi olur. Buna bağlı olarak başka davranış sorunları da oluşabilir. Alt ıslatma, kaka kaçırma kalıcı olabilir. Kekemelik, agresivite, uyum güçlükleri, sosyal fobi gibi sorunlar tabloya eşlik edebilir, çocukta depresyon gelişebilir.”
Sayım, çocuğun gelişimi, beklenen düzeyin gerisindeyse, tuvalet eğitiminin kazanılması daha geç dönemlere kalabileceğini ifade ediyor. Tuvalet eğitimi döneminin kritik bir dönem olduğunu belirten Uzm. Psk. Aynur Sayım, anne ve babanın bu dönemde bilinçli davranması gerektiğini söylüyor.

Sinyal veren çocuğa korumacı davranmak duygusal gelişimi engelliyor

“Çocuk sinyal verdiği halde korumacı davranıp, örneğin şimdi kış, hava soğuk, yaza bıraktık diyen annelerimiz de olduğunu görebiliyoruz. Bu tutum da aşırı korumacı-kollamacı tutum olması nedeniyle, çocuğun duygusal gelişimini olumsuz etkiler. Bu tutuma maruz kalan çocuk, her konuda muhtemelen bunu yaşar. Yani çocuğa sorumluluk verilmez, çocuk öz bakımı için desteklenmez ve korunursa, çocuk duygusal olarak büyüyemez, küçük kalır.”

11 Mart 2013 Pazartesi

İstanbul Oyuncak Müzesi Mart Ayı Etkinlikleri


Faber-Castell ile Geçmişten Günümüze, Düşlerden Gerçeğe Atölye Çalışmaları

Mart Ayı’nda Faber-Castell ile “Dünya Masalları” nı ele alıyoruz. Küçük büyük hepimizin çok iyi bildiği
masallara bu ay farklı bir bakış açısı getiriyor, bu masalların iç içe geçtiği bir dünya yaratarak, kendi
masallarımızı yaratıyor ve bu masalları canlandırıyoruz.

2 Mart Cumartesi : Masallarda yolculuk kağıt kukla çalışması: Dünya masallarından seçtiğimiz
 karakterlerin kağıt kuklalarını yapıyor ve sahnemizde kuklaları canlandırıyoruz.

9 Mart Cumartesi : Masal Kahramanları maske çalışması: Dünya masallarından ilham alarak yeni bir
masal yaratıyoruz. Hazırladığımız maskeler ile masalımızın kahramanlarına dönüşüyoruz.

16 Mart Cumartesi: Hareketli resim çalışması: Masalları resmediyoruz ama bu sefer resimlerimizde
 ejderhalar ateş çıkarıyor, prenseslerin saçları uzuyor, prensler canavarlar ile savaşıyor.

23 Mart Cumartesi: Jack’in Fasulye Sırığı kolaj çalışması: Jack’in dev ile olan macerasını kağıtları
 kesip yapıştırarak ve boyayarak canlandırıyoruz.

30 Mart Cumartesi : Masal karakterlerinden ipli kuklalar: Seçtiğimiz masal kahramanlarını
ailelerimizle birlikte ipli kuklalara dönüştürerek hep birlikte keyifli bir etkinlik geçiriyoruz.

Katılım için müzemizi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Yaş Grubu: 4-8 Yaş
Saat: 11:00-13:00
Etkinlik Ücreti : Müze ziyaretçilerine ücretsizdir. Müze indirimli giriş ücreti 7 TL, tam giriş ücreti 10 TL’dir.
“Rüya” Gölge Oyunu

Unesco’nun “Yaşayan İnsan Hazinesi” ünvanına layık gördüğü Tacettin
 Diker’in usta ellerinde canlanan Karagöz ve Hacivat’ın eğlenceli hikaye
sini izlemeye hazır mısınız?

Karagöz , Hacivat ile konuştuktan sonra evinin önünde ağacın altında
 dinlenmek için yatar ve uykuya dalar…Rüyasında; kendisini çok seven
 Dede Karagözü ormandaki hayvanlar toplantısına hoşça vakit geçirsin
 diye götürür ve olaylar birbirini kovalar…

Katılım için müzemizi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Yazan ve Yöneten: Taceddin Diker
Tarih: 2 Mart Cumartesi
Saat: 14:00
Yaş Grubu: 5 yaş ve üzeri
Ücret: 20 TL ( Müze giriş ücreti dâhildir.)
ibiş ve Arkadaşlarının Maceraları Kukla Tiyatrosu

Geleneksel kukla tiyatrosu İbiş, İstanbul Oyuncak Müzesi’nde seyirciler ile
 buluşuyor…

İbiş ve arkadaşları hem çok güldürecek hem de düşündürecek. Tarihten
günümüze taşınan bu eğlenceli maceraya hazır mısınız?

Katılım için müzemizi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Yaş Grubu: 3 yaş ve üzeri
Tarih: 9 Mart / 16 Mart / 23 Mart / 30 Mart Cumartesi
Saat: 13:30
Ücret: 20 TL.’dir.(Müze giriş ücreti dahildir.)
İllüzyon Gösterisi

Türkiye’nin 7’den 70’e, her yaşa hitap eden İllüzyon gösterisi, Selim Başarır
yönetimindeki İstanbul Magic Academy illüzyonistleri tarafından gönüllü
olarak sunulmaktadır. İstanbul Oyuncak Müzesi’nde, tüm aile keyifle
izleyebileceğiniz İllüzyon gösterisi için gelmeden önce rezervasyon
yaptırmanızı öneririz.


Tarih: 10 Mart / 24 Mart Pazar
Saat: 14:30
Yaş grubu: 6-11 yaş aile ile beraber,
Etkinlik Ücreti: Müze ziyaretçilerine ücretsizdir.Müze indirimli giriş ücreti 7
 TL, tam giriş ücreti 10 TL’dir.
Mozaik Atölyesi

İstanbul Oyuncak Müzesi’nde yepyeni bir atölye çalışması başlıyor.
 Boyaların yerini renkli taşlar alıyor, hayallerimiz rengarenk
mozaiklere dönüşüyor.

Dünyadaki en eski sanat eserlerinden günümüze kadar sıkça
 rastladığımız mozaik çalışmaları bu kez minik ellerle buluşuyor.

Önce “bahar”ı anlatacağımız resimler yapacağız sonra taşlarla
renklendireceğiz. Bu atölye çalışmasına katılan çocukların duvarları
mozaiklerle renklenecek.

Katılım için müzemizi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Eğitmen: ElifRatib
Tarih: 24 Mart Pazar
Saat: 11:00-13:00
Yaş grubu: 6-10 yaş
Etkinlik Ücreti: 50 TL ( Müze giriş ücreti ücretsizdir).
“Bremen Mızıkacıları” Müzikli Çocuk Oyunu

Beyaz konağın Aşçıbaşısı Memo, yemek kitabı ile masal kitabını karıştırınca
olanlar olur. Kahramanlarımız, yani meşhur Bremen Mızıkacıları; eşek,köpek,
kedi ve horoz kendilerini bir anda konağın mutfağında bulur ve komik
 olaylar birbirini izler…

Mehmet Erbil’in yazdığı ve oynadığı bu eğlenceli çocuk tiyatrosuna sizler de
 davetlisiniz.

Koltuk sayımız sınırlı olduğundan gelmeden önce rezervasyon yaptırmanızı
öneririz.

Yazan-Yöneten - Kukla Tasarım : Mehmet Erbil
Müzik: Görkem Koyuncu
Tarih : 3 Mart/ 17 Mart / 31 Mart Pazar
Saat: 14:00
Yaş grubu: 3 yaş ve üzeri
Etkinlik Ücreti: 20 TL ( Müze giriş ücreti ücretsizdir).
Origami Sanat Atölyesi

“Koşuşturmalı bir hayatta, sessiz bir alanda oturup ufak bir kağıt parçasını
katlamak bile çocuğunuza denge ve huzuru getirecektir… Sadece çocuğunu
za biraz zaman ayırmayı ve bir kağıt parçası vermeyi unutmayın…’

Origami nedir? OrigamiJaponlar’ın kağıt katlama sanatıdır.Ori’nin anlamı
katlama, Kami’nin anlamı kağıt demektir. Origami “tekrarlanabilir eylemler
yoluyla şematik öğrenme”nin bir örneğidir. Origami tüm beyni etkinleştiren,
birçok akademik faydaları olan ve matematiksel kavramlarıpekiştiren bir
faaliyettir. Sıralama, matematik/ mekânsal ilişki, geometrik şekiller (üçgen
,kare,dikdörtgen vb.) ve okuma bunlardan bazılarıdır.

Küçük kağıt ustalarının zihinlerinde var olan tüm kavramları, kağıt parçalarının kıvrımlarıyla nasıl
yarattıklarına inanamayacaksınız. Bu atölye çalışmasında sihirli küçük ellerle birlikte hayvanlar alemine
 hayat vermeye ne dersiniz?

Katılım için müzemizi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Eğitmen: Gökçen Atamgüç
Tarih: 3 Mart Pazar
Saat: 11:00-12:30
Yaş Grubu: 4-9 yaş (aile ile birlikte)
Etkinlik Ücreti: 30 TL (Müze giriş ücreti dahildir)
Dedio Yaratıcı Eller Atölyesi - Oyuncak Ev Tasarım Atölyesi

Dedio Yaratıcı Eller Atölyesi ile bu atölye sonrası çocukların oyunları artık
çok daha renkli olacak. Evin duvarları, çatısı, pencereleri, kapısını çocuklar
 ahşap ve diğer malzemeleri kullanarak kendi elleri ile yapacaklar. Bu atölye
 sonrası ev/işyeri olarak kullanılabilecek bu oyuncak ev, araba, bebek, tren
 ve hayvanlarla çocuk oyunlarının başköşesinde duracak. Aile ve çocukların
 birlikte çalışabileceği bu atölyeye sizleri bekliyoruz.

Katılım için müzemizi arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Eğitmen: Deniz Doğruöz-Didem Doğruöz
Tarih: 10 Mart Pazar
Saat: 11:00-13:30
Yaş Grubu: 3-6 yaş (aile ile)
7-12 yaş(aile ile / kendi başına)
Atölye Ücreti: 45 TL (Müze giriş ücreti dahildir.)
Dedio Yaratıcı Eller-Dinozor Atölyesi

Evrende bir kere var olan her şey iz bırakıp yaşamaya devam ediyor. Bu
atölye çalışmasında, çocuklar küçük elleriyle ahşaptan dinozor
oyuncaklarını işleyip, monte edip boyayacaklar. Küçük oyuncak ustaları,
dinozorları oyun ve hayallerinde onlardan korkmadan yaşatmaya devam
edecek.

Atölye çalışmasına katılmak için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Eğitmen: Didem- Deniz Doğruöz
Tarih: 17 Mart Pazar
Saat: 11:00-12:30
Yaş Grubu : 3-6 yaş (aile ile)
7-12 yaş (aile ile/kendi başına)
Etkinlik Ücreti: 30 TL’dir.( Müze giriş ücreti dâhildir.)
Bez Bebek Yapım Atölyesi

Bir deniz kızı, pamuk prenses, kırmızı başlıklı kız ya da bir balerin; bir
kovboy ya da Batman… Hayalindeki bebeği kendi ellerinle yapmak ister
miydin? Banu Kurt’un eğitmenliğinde gerçekleşecek bez bebek
atölyesinde, her yaştan katılımcı kendi bebeğini tasarlayabilecek.

Katılım için müzemizi arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Eğitmen: Banu Kurt
Tarih: 31 Mart Pazar
Saat: 11:00-14:00
Yaş Grubu: 5-8 yaş (aile ile)
8 yaş ve üzeri tek başına katılabilir.
Atölye Ücret: 50 TL’dir ( Müze giriş ücreti dahildir).
“Oyuncak Atımızı Tasarlıyoruz” Atölye Çalışması

Çocukken üstüne binip dünyayı gezdiğimiz oyuncak atınızı çocuğunuzla
birlikte tekrar oyunlarınıza katmak ister misiniz?

Banu Kurt’un eğitmenliğinde keçeden ve tahtadan kendi atımızı tasarlıyor
sonrada sırtına atlayıp hayallere dalıyoruz. Çocuğunuz ile birlikte sizde bu
 maceraya katılmak isterseniz sizleri atölyemize katılmaya davet ediyoruz.

Katılım için müzemizi arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Eğitmen: Banu Kurt
Tarih: 31 Mart Pazar
Saat: 15:30-17:00
Yaş Grubu: 5-8 yaş (aile ile)
8 yaş ve üzeri tek başına katılabilir.
Atölye Ücret: 40 TL’dir ( Müze giriş ücreti dahildir).
Tahta Oyuncak Boyama Atölyesi

Birbirinden farklı, sevimli şekillerden oluşan tahta oyuncaklar
 çocuklardan ve büyüklerden ilgi görüyor. Çocuklar kendi
oyuncaklarını yaparken hem yaratıcılıklarını geliştiriyor, hem de çok
eğleniyorlar. Gözetmenimiz tarafından yapılacak olan atölye
çalışmasına grup olarak katılmadan önce randevu almanız
gerekmektedir.

Atölye alanında farklı bir etkinlik olmadığı sürece Cumartesi-Pazar
günleri yapılmaktadır. Etkinliğimizin saatlerini öğrenmek için
 İstanbul Oyuncak Müzesi’ni telefon ile arayarak bilgi alabilirsiniz.
Yasemin Sungur eşliğinde "KİTAP ile SOHBET”

Kitap okumayı ve okudukları kitap hakkında konuşmayı sevenler, her hafta
Salı günü 11.30 – 13.30 saatleri arasında İstanbul Oyuncak Müzesi’nin
kafesinde buluşuyor.

Her ay yeni bir kitabın okunduğu ve zaman zaman yazarların davet edildiği
etkinlikte, kitapseverler okudukları kitaplar hakkında sohbet ediyor .

Yasemin Sungur’un düzenlediği ‘Kitap ile Sohbet’ e kadın, erkek, genç, yaşlı,
 dileyen herkes katılabilir.

Yetişkinlere yönelik bu etkinliğe katılmak ve kayıt yaptırmak için İstanbul
Oyuncak Müzesi’ni aramak yeterlidir.

Katılım Ücreti: 25 TL’dir.
Ayrıntılı bilgi; www.yaseminsungur.com
Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için 0 216 359 45 50-51 no’lu telefonlardan bize ulaşabilirsiniz.
www.istanbuloyuncakmuzesi.com 

ESRA ERTUĞRUL &ÇİĞDEM İNAN İLE DOĞUMA HAZIRLIK EĞİTİMİ


İştahsız çocuklara yemek yedirmenin yolları




Çocuklarının iştahsız olması, birçok ebeveynin en büyük problemlerinden biridir. TEKSÜT’ün Facebook sayfasında Diyetisyen Esra Baş Toktay, anne-babalardan gelen, çocuklarının iştahsızlığı ile ilgili soruları, neler yapabileceklerine dair öneriler vererek yanıtladı. İştahsız olan çocukların ilk olarak çocuk doktoru tarafından muayene edilmesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen Esra Baş Toktay, çocuğun yemek istemediği besini onun tüketebileceği hale getirmenin ve sunumunu ona hitap edebilecek şekilde yapmanın önemli olduğunu belirtti.

Peynirin doğal ve kaliteli halini sunarak anne-babaların en büyük yardımcılarından biri haline gelen TEKSÜT’ün Facebook sayfasında ebeveynler, Diyetisyen Esra Baş Toktay’a sorularını yöneltebiliyor ve öneriler alıyorlar. Diyetisyen Esra Baş Toktay, TEKSÜT’ün Facebook sayfasında anne-babaların sorduğu, çocuklarının iştahsızlığıyla ilgili soruları detaylı örnekler vererek yanıtladı. Diyetisyen Esra Baş Toktay, çocuğun yemek istemediği besini onun tüketebileceği hale getirmenin ve sunumunu ona hitap edebilecek şekilde yapmanın önemli olduğunu belirtti. Peynir yemek istemeyen bir çocuğun, omlet, börek ya da tostun içindeki peyniri rahatlıkla tüketebileceğini ya da peynirin hayvan şekillerinde kesilip çeşitli sebzelerle süslenerek çocuğa sunulabileceğini vurguladı.

Diyetisyen Esra Baş Toktay, iştahsız çocuklar için TEKSÜT’ün Facebook sayfasında anne babalara şu önerileri verdi:

• “İştahsız olan çocukların ilk olarak çocuk doktoru tarafından muayene edilmesi gerekir. İştahsızlığın demir eksikliği, mide problemleri vb. şeklinde pek çok fizyolojik sebebi olabilir. Bunun dışında çocuğun iç dünyasında yaşadığı bazı sorunlar da iştahsızlığa sebep olabilir. Konuyla ilgili bedensel veya ruhsal bir problem tespit edilirse mutlaka çözüme kavuşturulması gerekir.
• İştahsızlık problemi yaşayan çocukların, az ve sık beslenmesine özen gösterilmelidir. Çocuğa tüketebileceği miktarda besin sunulmalıdır. Tabağında göreceği fazla miktarda besin onun iştahını daha çok kapatabilir, onu yıldırabilir.
• Yemeklerden önce çok fazla sıvı tüketmemesine özen gösterilmelidir.
• Öğün saatleri belirlenmeli ve mutlaka masada ailece yemek yenilip sohbet edilmesine özen gösterilmelidir.
• Bazı çocuklar bazı besinleri tüketmek istemeyebilir. Bu noktada çocuğa verilecek olan doğru beslenme eğitimi çok önemlidir. Çocuğa ısrar etme veya cezalandırma yöntemi bu konuda uygun değildir. Bu durum çocuğu o besinden daha da uzaklaştırabilir.
• Süt içmek istemeyen bir çocuğa sütün onu güçlendireceği gibi faydaları anlatılmalıdır. Sade süt içmek istemeyen çocuğun sütüne taze meyve, bal gibi besinler eklenerek tüketimi daha kolay hale getirilebilir. Süt bardağının ayrı ve değişik şekillerde olması, değişik pipetler kullanılması süt içmeyi daha cazip hale getirebilir. Anne ve babanın çocukla birlikte sütü tüketmesi de ona örnek bir davranış olacaktır.
• Aynı şekilde yoğurt tüketmek istemeyen çocuklar yoğurdun sulandırılmış hali olan ayran veya cacığı daha kolay tüketebilir.
• Peynir yemek istemeyen bir çocuk omletin, böreğin, tostun içindeki peyniri rahatlıkla tüketebilir veya peynir hayvan şekillerinde kesilip çeşitli sebzelerle süslenerek çocuğa sunulabilir. Beyaz peynir tüketmek istemeyen bir çocuk kaşar peyniri, örgü peyniri veya dil peynirini severek tüketebilir.
• Burada yapılması gereken istenmeyen besini çocuğun tüketebileceği hale getirmek ve sunumunu ona hitap edebilecek şekilde yapmaktır.
• Okul çağı çocukları yıldan yıla ne kadar büyüdüklerini ölçmeyi severler. Okulda başarılı olmak isterler. Sağlıklı beslendiklerinde tüm bunları elde ettiklerini görmek onları mutlu edecek ve motivasyon sağlayacaktır.”

www.facebook.com/Teksut



TEKSÜT hakkında:
TEKSÜT 1956 yılında Balıkesir iline bağlı Gönen ilçesinde Recep Arınık tarafından kurulmuştur. Önceleri sadece beyaz peynir üretimi üzerine kurulmuş olan TEKSÜT mandırası 1990 yılında halen üretim yapılmakta olan modern tesislerine taşınmıştır.

10 Mart 2013 Pazar

Bebegim Geliyor: MEME UCU SORUNLARI

Bebegim Geliyor: MEME UCU SORUNLARI: Her ne kadar emme - emzirme için meme ucu olması gerekmese de yenidoğan bebek, ucu olan memeyi daha rahat emer. Dolayısıyla özellikle sezery...

Bebegim Geliyor: Çiğdem İNan ile Birlikte DOğuma Hazırlık Eğitimi

Bebegim Geliyor: Çiğdem İNan ile Birlikte DOğuma Hazırlık Eğitimi: DOĞUMA HAZIRLIK “ Doğum dönüşüm için en muazzam zamandır: Bir bebek doğar, bir kadın anne olarak doğar, bir erkek baba olarak ve bir ail...

4 Mart 2013 Pazartesi

ALTUĞ VE ÇALIŞMALARIMIZ


Altuğ'unun çalışmaları..
Bebekliğinden beri kalemler, boyalar ve dergilerle iç içe Altuğ..
Hemen her ay Pepee dergisi, Meraklı Minik  dergisi alıyoruz. Onun dışında Anaokul dergisini geçen sene almıştım. Fakat ancak yaşı geldiği için şu sıralarda okuyoruz.
Yeni de Adım Adım serisinin 3 yaşa uygun olanına abone olduk.
Ben oğlumdan çok heyecanlanıyorum ya, neyse..

Evde çizgi çalışmaları yapıyorduk. Okulda da başlamışlar Çok güzel geliştirmeye başladı..Okunmasını istediği kitabı kendi tercih ediyor. Taktığı zaman bir kitabı da her halde otuz kere okuyoruz.

Bu aralar sergi gezileri yaptığı için babasıyla kitap konuları da sergilerle alakalı gibi..
Şekilleri öğrendi. Renkler de tamam..
 Sayı saymayı geçen ay okulda epey çalıştılar ama Altuğ da tık yok.. Ya biliyor söylemiyor ya da öğrenemedi.. Bu ay çalışacağımız konulardan biri.. Adım adım setinin içinde de sayı kartları çıktı.Onun dışında Tübitak yayınlarından sayılarla ilgili iki kitap aldım. Ayrıca etkinlik kitaplarında da bu konu var. Bu akşam başlayacağız bakalım..

ALTUĞ VE ANNESİ ELELE

Sevgili minnoş oğlum elime kalp yaptı. Ona bakıp unutmayacakmışım:)) Ama ben onu hiç unutmuyorum ki:)))