2 Nisan 2013 Salı

TÜRKİYE VODAFONE VAKFI VE AÇEV’DEN BABALARA ÖZEL ÜCRETSİZ “SMS SERVİSİ”




Türkiye Vodafone Vakfı, AÇEV işbirliğiyle gerçekleştirdiği ve annelerden büyük ilgi gören “AÇEV ile Anne-Çocuk Servisi”ni babalar için de hayata geçirdi. Hizmet kapsamında, “AÇEV ile Baba-Çocuk Servisi” ile 0-72 ay arası çocuk sahibi olan babalara, SMS mesajlarıyla ücretsiz olarak bebeklerinin gelişimi hakkında ve günlük hayatlarını kolaylaştıracak yararlı bilgiler veriliyor.



28 Mart 2013 - Türkiye Vodafone Vakfı, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliğiyle hayata geçirdiği “AÇEV ile Baba-Çocuk Servisi” projesiyle babaları da yalnız bırakmıyor. Geçen yıl anneler için geliştirilen ve büyük ilgi gören “AÇEV ile Anne-Çocuk Servisi”ne benzer bir uygulama olan Servis sayesinde babalar, SMS mesajlarıyla, bebeklerinin gelişimi hakkında ve günlük hayatlarını kolaylaştıracak yararlı bilgiler alıyor. 0-72 ay arası çocuk sahibi babalar için tamamen ücretsiz olan bilgilendirici SMS mesajları, babaların çocuklarının gelişimleri destekleyebilecek önerileri de kapsıyor.

Vodafone kullanıcısı babalar“ABONE” boşluk “baba” tekrar boşluk bırakarak; çocuklarının ayını yazıp,2300’a mesaj göndererek ücretsiz olarak servise üye olabiliyor.

Yaklaşık 1 yıl önce başlayan ve annelerden büyük ilgi gören “AÇEV ile Anne-Çocuk Servisi” kapsamında ise üye annelere şu ana kadar 800.000 mesaj gönderildi.

Gerçekleştirdiği yetişkin ve erken çocukluk eğitimleriyle, yetişkinlere ve çocuklara daha iyi bir gelecek sağlamak için 20 yıldır çalışan AÇEV, ailelere daha bilinçli ve iyi bir yaşam sağlayan projeler hayata geçiriyor.

Türkiye Vodafone Vakfı halen, AÇEV ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle “Geleceğe İlk Adım Projesi”ni yürütüyor. Okul öncesi eğitim ile çocuklara fırsat eşitliği sağlamak hedefiyle hayata geçen Geleceğe İlk Adım Projesi kapsamında, 2012-13 eğitim yılında 81 ilde 458 anasınıfında, 45.634çocuğa, 13.057 anne/babaya ve 1.374 öğretmen/yöneticiye ulaşıldı.Proje kapsamında AÇEV ayrıca, çocukların eğitimlerine aile katılımını sağlamak; aileleri çocuk gelişimi ve iletişimi konusunda bilgilendirmek amacıyla anne eğitimleri de gerçekleştiriyor.

Hasan Süel: “Çocuk gelişimine ilişkin her türlü bilgiyi babaların da cebine taşıyoruz”

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sosyal ihtiyaç haritasından yola çıkarak toplumun yaşam kalitesini artırmayı ve fırsat eşitliği sağlamayı hedeflediklerini, bu kapsamda anneleri olduğu kadar babaları da bilinçlendirmeye büyük önem verdiklerini söyledi.
Süel, şöyle devam etti: “İyilik için mobil teknoloji vizyonumuz doğrultusunda, öncü teknolojileri ülkemizin hizmetine sunarak insanları birbirine bağlarken; sosyal ve ekonomik hayata eşit katılım sağlayamayan bireyleri de topluma kazandırıyoruz. Ülkemiz genelinde erişilebilirliğini artırmak için çalıştığımız mobil teknolojiler, bilgiye her an, her yerden, eşit erişim avantajı ile bireylerin yaşam kalitesinin yükselmesi ve toplumlarda fırsat eşitliğinin tesisi adına büyük faydalar sunuyor. Bu kapsamda AÇEV işbirliğiyle geçen yıl hayata geçirdiğimiz Anne-Çocuk Servisi projesinin babalara yönelik modeli olan projemiz ilebabaların çocuk gelişimi hakkında ihtiyaç duyabilecekleri her türlü bilgiye cep telefonları üzerinden, tek tıkla erişmelerini sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. AÇEV işbirliğiyle babalara yönelik geliştirdiğimiz projemiz, çocuk gelişimine ilişkin her türlü bilgiyi babaların da cebine taşıyarak; kaynak araştırması yapmaksızın, güvenilir, zahmetsizce ve ücretsiz erişilebilirliğine imkân sağlıyor. Böylelikle anneler gibi babaların da gelir gruplarından bağımsız olarak çocuklarının gelişimini eşit bilgi birikimiyle destekleyebildiği, çocukların ise eşit şekilde parlak bir geleceğe yürüyebildiği sürdürülebilir bir modeli ülkemizin hizmetine sunmuş oluyoruz. Türkiye’dekaliteli okul öncesi eğitime erişimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak hedefiyle hayata geçirdiğimiz Geleceğe İlk Adım Projesi’nde de

AÇEV ile işbirliği ile ilerliyoruz. Geleceğe İlk Adım Projesi kapsamında geliştirilen bu servisler sayesinde huzurlu ve anlayışa dayalı bir baba-çocuk ilişkisinin sağlanmasına yardımcı oluyoruz.”
AÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Göksel ise Vodafone’la yaptıkları bu işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek iyi bir gelecek hazırlamak için çocukların aile içi eğitimlerinin erken yaşlarda başlaması gerektiğinin önemini vurguladı. Göksel, şöyle devam etti:
“AÇEV olarak her çocuğu erken yaşlardan başlayarak potansiyelinin en üst seviyesine erişmesi için eğitim yoluyla desteklemeyi hedefliyoruz. 1993 yılında kuruluşumuzdan bu yana, ihtiyaç sahibi çocuklara ve ailelerine yönelik tüm eğitimlerimizi iyi ve sağlıklı bir “erken çocukluk dönemi” geçirilmesi, daha gelişmiş bir toplum yaratılması ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amacıyla gerçekleştiriyoruz. Annelik için olduğu kadar, babalığın önemi ve babaların çocuğun hayatında ve aile içindeki rolü de bizim için büyük bir önem arz ediyor. Çocukların babalarıyla yakın ve sıcak ilişkileri olduğunda psikolojik olarak daha uyumlu, okulda da daha başarılı oldukları, daha az antisosyal davranışlarda bulundukları ve yaşamları boyunca akranlarıyla daha iyi ilişkiler kurduklarını biliyoruz. İnanıyoruz ki, baba, çocuklarıyla ne kadar temas halindeyse, çocuğun zekâsı, başarısı o kadar yüksek olacaktır. Erkeklerin demokratik, şiddetsiz babalar olmalarını, çocuklarıyla ilgili sorumluluk almalarını teşvik etmeyi ve bu yolla toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemeyi hedefliyoruz. Bu hedefimiz çerçevesinde Vodafone’la yaptığımız iş birliğiyle geliştirilen Baba-Çocuk Servisi ile güvenilir yarınlarımızın inşası için önemli bir adım daha atmış olduk. Teknolojiden aldığımız bu önemli destekle, aile içi erken yaş çocuk eğitimini daha geniş kitlelere ulaştırabileceğiz. Bu anlamlı işbirliğimizin devamını diliyorum.”

Türkiye Vodafone Vakfı hakkında: Vodafone Grup Vakfı, 2002 yılında kuruluşundan bu yana özellikle afet yardımları, spor ve müzik inisiyatifleri ile özel projeler yoluyla, imkânları kısıtlı çocuklara yardımcı oluyor. Vodafone’un dünya genelindeki 27 yerel vakfı aracılığıyla bu tür projelere 100 milyon sterlinin üzerinde yatırım yapıldı. Vodafone’un sosyal yatırım politikası doğrultusunda Mayıs 2007’de Vodafone Türkiye tarafından kurulan Türkiye Vodafone Vakfı, Vodafone’un sorumlu kurumsal vatandaş olarak toplumla bütünleşme taahhüdünün sosyal yaşama yansımasıdır. Türkiye’nin en saygıdeğer kurumsal vakfı olma vizyonuyla yola çıkan Türkiye Vodafone Vakfı, Türk toplumunun ekonomik, sosyal, kültürel gelişimine destek olma ve yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunma misyonuyla hareket ediyor. www.turkiyevodafonevakfi.org.tr

Bilgi için: RedUnit / Uğur Sayın / 0549 745 53 16 / ugur.sayin@unite.com.tr

Hiç yorum yok: