31 Aralık 2012 Pazartesi

BORUSAN CONTEMPORARY İLE ÇOCUKLAR YENİ YILDA HAYAL DÜNYALARINDA YOLCULUĞA ÇIKIYOR


Borusan Contemporary, sanat atölyeleri ile Ocak ayında da çocukları sanatla buluşturacak. Çocuklarsanatsal yetenekleri ile yaratıcılıklarının sınırsızlığını keşfedecekler. Rehberli müze gezisiyle başlayacak atölyelerde, ofis-müze konseptinden esinlenerek kendi odalarını tasarlayacak, soyut rölyef çalışması yapacaklar.
 



         

Türkiye'nin çağdaş sanat alanındaki ilk ofis müzesi Borusan Contemporary'nin düzenlediği atölyeler, Ocak ayında da çocukları sanatla buluşturmaya devam ediyor. Her hafta sonunda yapılan atölyelerin programı, müzede sergilenen çağdaş sanat eserlerine paralel olarak hazırlanıyor. Ocak'ta gerçekleşecek atölyelerin her biri 30 dakika süren rehberli müze turuyla başlayacak. Çocuklar Borusan Contemporary’nin ofis-müze mekanlarını gezecek ve ardından kendi odalarını tasarlayacaklar. Borusan Contemporary koleksiyonunda yer alan Beat Zoderer’in soyut çalışmasını inceleyecek ve bu çalışmadan yola çıkarak keyifli bir soyut rölyef çalışması yapacaklar. Çocuklar müzedeki neon eserlerden oluşan sergiyi gezerken, üç boyutlu, eğlenceli birsanat çalışması gerçekleştirecek. Müzedeki resimlerden esinlenerek pastel boyalarla sihirli çalışmalar, telden heykeller ve baskı çalışmalarıyla Borusan Contemporary’de çocuklar hayal dünyalarında bir yolculuğa çıkacak.



 Çocuklar disiplinlerarası sanat faaliyetleri gerçekleştiriyor Türkiye’de birçok büyük sanat eğitim projesinde imzası bulunan Gazi Selçuk yönetiminde ve çağdaş sanat üreten, genç sanatçı İlkeYılmaz eşliğinde uygulanan eğitim programlarıyla çocuklar, farklı sanat disiplinlerinde faaliyetler yapıyor. 5 ile 14 yaş arasına hitap edeneğitimlerle çocukların çağdaş sanatla doğru bir ilişki kurabilmeleri hedefleniyor.
15 ila 20 çocuktan oluşan gruplara seçtikleri program dâhilinde rehberler eşliğinde, interaktif anlatımlı, zaman zaman dramanın kullanıldığı eğlenceli bir ofis müze turunun ardından disiplinler arası sanat eğitimleri veriliyor. Atölye çalışmalarıyla çocukların farklı disiplinleri denemeleri,çağdaş sanatın kendine özgü diliyle ilişki kurabilmeleri ve böylece çağdaş sanatı daha iyi anlamaları amaçlanıyor.

 Atölye çalışmaları 15-20 öğrenciyle sınırlı olduğundan info@borusancontemporary.com e-posta adresine önceden rezervasyon yaptırılması gerekiyor.

Her bir atölye programına kişi başı katılım ücreti 10TL’dir..
         
  Kendi Mekanımızı Tasarlıyoruz

 Rehberli kısa müze turu ile çocuklar müzenin farklı mekânlarını inceleyecekler, ofis-müze mekânlarından yola çıkılarak her çocuğun kendi odasını tasarladığı bir çalışma gerçekleştirilecek. Sihirli Yapraklar Çocuklar kışın gelmesiyle birlikte ağaçların dökülen yapraklarından soyut kompozisyonlar yaparak ve renklendirerek eğlenceli bir kış çalışması yapacaklar. Köpüklü Rölyef Borusan Contemporary koleksiyonda bulunan BeatZoderer’in soyut çalışması incelenecek. Koleksiyonda yer alan bu çalışmadan yola çıkılarak, her biri birbirinden renkli köpük kâğıtlardan yapılan keyifli bir soyut rölyef çalışması düzenlenecek. Heykeller Yapıyoruz Koleksiyonda bulunan neon eserler ve cam üflemetekniği ile yapılan heykel incelendikten sonra, bu teknikten yola çıkılarak yapılan üç boyutlu, eğlenceli bir sanat deneyimi yaşanacak. Sihirli Pastel Çocuklar müzedeki resimlerden esinlenerek pastel boyalarla sihirli bir uygulama yapacaklar. Hayalleri Dokuyoruz İplerle hazırlanan basit tezgahta, her katılımcının kendi hayallerini resmettikleri ve sonrasında dokudukları eğlenceli bir çağdaş sanat çalışması gerçekleştirilecek. Telden Heykeller Müzede yer alan heykel örnekleri ile ilgili sorgulama yapıldıktan sonra, heykel sanatından yola çıkılarak, konstrüksiyon ve şekillendirme üzerine soyut ve renkli bir üç boyutlu çalışma düzenlenecek. Baskı Resim Yapıyoruz Koleksiyonda yer alan baskı çalışmalar incelenecek. Her katılımcının kişisel baskı yapmasına olanak tanıyan atölye çalışmasıile farklı malzemelerden oluşturulan yüksek kalıplarla ve baskı presi aracılığıyla çocuklar kendi parasını yapacak. Yaratıcı ürünlerin çıkmasına olanak hazırlayan eğlenceli bir çalışma gerçekleştirilecek.

 Borusan Contemporary 
 Adres:Baltalimanı Hisar Cad. Perili Köşk No:5 34470 Rumeli Hisarı/Sarıyer İstanbul Türkiye
 Tel: 0212 393 52 00
 Ziyaret Günve Saatleri Sadece Cumartesi-Pazar günleri Saat 10.00 - 20.00 Müzemiz hafta içi sürekli, Şeker veKurban bayramlarının birinci günü ile 1 Ocak'ta kapalıdır. 
www.borusancontemporary.com
 www.twitter.com/borusancontempo
 www.facebook.com/borusancontemporary z

Hiç yorum yok: