3 Kasım 2012 Cumartesi

REST Temizlik Şirketi’nden, Koruncuklar’a Destek




    



Ailesi olmayan veya terk edilen, kişisel varlığı tehdit altında olan, ihmal veya istismara uğramış, kötü alışkanlıklara karşı savunmasız bırakılmış korunmaya muhtaç çocuklar için çalışan Koruncuk Vakfı’na,  
REST Temizlik Şirketi’nden destek.

1979 yılından bu yana korunmaya muhtaç çocukların mutlu ve başarılı bireyler olarak yetişmesini sağlamak amacıyla çalışan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na TEZMAN Holding’in bünyesinde yer alan Rest Temizlik Şirketi’nden destek geldi.
1994 yılından beri, temizlik ürünleri ile Türkiye’nin önde gelen markalarından biri olarak sektörde adından söz ettiren Rest, Koruncuk’lar’ın Çocuk Köyü’nün temizlik  ihtiyaçlarını gidermek için bir çalışma yürüttü. Marka tarafından organize edilen bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çocuk Köyü'ne iletilen temizlik malzemeleri ile, Rest  hijyen anlayışına ve eğitimine ne kadar önem verdiğinin bir kez daha altını çizdi.
Her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme, sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme, kısaca insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna inanan gönüllü kişi ve kurumlar tarafından kurulan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, 1979 yılından beri Çocuk köyleri kurmak ve yaşatmak konusunda tüm gücüyle hizmet veriyor.
Nüfusun yüzde 39’unu 0-18 yaş arası “çocuk”ların oluşturduğu ülkemizde yaklaşık 6 bin çocuk sokaklarda yaşıyor, 0-4 yaş arasında 2 milyonu aşkın çocuk da sosyal güvenceden yoksun bir şekilde hayatını sürdürmeye çalışıyor.
“Korunmaya Muhtaç Çocuklar” konusunda yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi’nce “ECOSOC Özel Danışmanlık Statüsü” alan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, geleceğin temsilcileri olan çocukların güvenli bir geleceğe sahip olmasının önemine ve hassasiyetine dikkat çekmek için, bundan böyle her yıl Ekim ayının 3. haftasında kutlanması planlanan Koruncuk Haftasını organize edecek. Vakıf, bu özel gün sayesinde ülkemizde 1 milyonun üzerinde bulunan kimsesiz ve korunmaya muhtaç çocukların sorunlarını gündeme taşımayı, çözümler üretmeyi ve onlara el vermeyi hedefliyor.

1979 yılında gönüllü kişiler tarafından kurulan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (TKMÇV), her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme ve sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme, kısaca insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna inanmaktadır. Misyonu, kurup yaşattığı “Çocukköyleri” ile ailesi olmayan veya terk edilen, kişisel varlığı tehdit altında olan, ihmal veya istismara uğramış, kötü alışkanlıklara karşı savunmasız bırakılmış korunmaya muhtaç çocukları (Koruncuklar’ı), “Çocukköyleri”nde hazırladığı aile ortamıyla toplumda başarılı bireyler haline getirmek ve ülkemizde yaşanan korunmaya muhtaç çocuklar sorununa da çözüm sunarak örnek teşkil etmektir. TKMÇV, 1992 yılında kimsesiz çocukların bakımı için Avusturya merkezli SOS Uluslararası Çocuk Köyleri Kurumu’nun çocuk köyü modeline uygun olarak İstanbul Bolluca Çocuk Köyü’nü hizmete açmıştır. İkinci proje olan İzmir Barbaros Çocuk Köyü de 2013 yılında hizmetlerine başlayacak.

Hiç yorum yok: