6 Eylül 2012 Perşembe

Nesquik, Uludağ’da düzenlediği kamp ile çocuklara ve ailelerine unutulmaz deneyimler yaşattı

 

Uzmanlar Diyor ki: Çocuklar İçin Beslenme Kadar Oyun da Önemli
Tüm ürünleri ve aktiviteleriyle çocukların sağlıklı ve mutlu büyümesini amaçlayan Nesquik, 9 - 13 yaş arası çocuklara ebeveynleri ile birlikte farklı deneyimlerin yaşatıldığı bir kamp olanağı sundu. Kamp boyunca birbirinden eğlenceli aktivitelerin yanı sıra çocuklara İngilizce eğitim verildi. Çocuklarıyla kampa katılan aileler de ‘çocuk ve yetişkin beslenmesi’, ‘çocuk gelişimi ve psikolojisi’ gibi konularda uzmanlarından bilgi aldı.  

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé, çocuk beslenmesinde köklü deneyiminin bir ürünü olan Nesquik markası ile çocuklara sosyal becerilerini geliştirmesi ve kendi yeteneklerini keşfetmeleri için eğitici ve eğlendirici bir yaz kampı hediye etti. Nesquik, bu yaz kampı ile büyüme çağındaki çocukların, zihinsel ve fiziksel gelişiminin önemine de dikkat çekmiş oldu.
Şanslı çocuklar 1 hafta boyunca Uludağ’da!
Okul dışı eğitim alanında 23 yıllık tecrübeye sahip “Geleceğin Yıldızları” ekibi ile iş birliğine giden Nesquik, çocuklar için hem eğlenceli hem de eğitici bir yaz kampı hazırladı. Kampa Erciyes Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç ve Çocuk Gelişimi Uzmanı Sinem Olcay Kademoğlu da katıldı. (
27 Ağustos - 02 Eylül tarihleri arasında, Bursa Uludağ’da gerçekleşen eğitici yaz kampında, çocuklar, ebeveynleri ile birlikte Beceren Otel’de tam 7 gün konakladı. Kampa katılanlar gerek grup arkadaşları ile gerekse de bireysel yaptıkları aktivitelerle kamp boyunca eğitici ve eğlenceli saatler geçirme fırsatı yakaladılar.
Koçların gözetiminde gerçekleştirilen eğlenceli aktivitelerde yeni arkadaşlıklar kuran, özgüven kazanıp, takım çalışması ve takım ruhu oluşturma konularında kendilerini geliştirme imkânı bulan çocuklar, doyasıya eğlendikleri Nesquik kampından hayatları boyunca unutamayacakları anılarla evlerine döndü. Kampa katılan aileler, Nesquik’e yaşattıkları eşsiz deneyim için teşekkür ederken kampta yaşadıkları her andan büyük keyif aldıklarını ve beklentilerinin bile çok üzerinde olduğunu ifade ettiler.
Ailelere uzmanlardan beslenme önerileri…
Nesquik Yaz Kampı’na konuşmacı olarak katılan Erciyes Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç; beslenmenin önemi, sütün besleyici özelliği, vitamin ve minerallerin çocukların büyüme ve gelişimindeki yeri ve yaş aralıklarına göre süt tüketimi konularında aileleri bilgilendirdi. Çocuklarda süt içme alışkanlığının erken yaşlarda oluştuğuna dikkat çeken İnanç, “Çocuklar gelişimlerinin büyük kısmını 1 – 13 yaş arasında tamamlıyor. Bu dönemde edinilen süt içme alışkanlığı hayatları boyunca devam ediyor” dedi. Neriman İnanç, ayrıca şunları söyledi: “Küçük yaşlarda yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığının kazanılması kalp, şeker gibi pek çok kronik hastalıktan korunmak için  çok önemli. Yıllar boyu severek süt içebilmek için çocukluktan başlayarak sütü severek içmek ve her gün iki su bardağı süt içmek dengeli beslenmenin önemli bir koşuludur. Sütteki kalsiyumun kemiklere yerleşebilmesi için özellikle egzersiz yapılması şarttır.’’
Çocuk Gelişimi Uzmanından Eğitici Seminer…
Çocuk Gelişimi Uzmanı Sinem Olcay Kademoğlu da kampta iki gün boyunca ailelere 9 – 13 yaş çocukların gelişim özelliklerini anlattı. Ayrıca 9-13 yaş grubu çocuk yetiştirme konusunda önerilerini de paylaşan Kademoğlu, duygusal zekâ, çocuklarda duygusal zekâyı etkileyen faktörler ve çocukların duygusal zekâsını geliştirmeye yönelik aktiviteler konusunda da aileleri bilgilendirdi. (Kendisinden de ilginç bir alıntı ekleyelim.)
Yabancı eğitmenlerden “yaşayarak ve eğlenerek İngilizce” öğrenme imkânı…
Kamp süresince her gün 3 saat İngilizce eğitimi alan çocuklar, gün boyu katıldıkları spor, sanat ve doğa faaliyetleri gibi etkinliklerde de “yaşayarak ve eğlenerek İngilizce” öğrenme imkânına sahip oldu.
İngiliz, Amerikalı ve Kanadalı öğretmenlerle yürütülen İngilizce eğitim programı, çocukların İngilizcelerini geliştirmelerine olanak sağladı.
Çocuklar, kampta aynı zamanda futbol, basketbol, beyzbol, voleybol, hokey, dart, langırt, masa tenisi, badminton gibi sportif faaliyetlerde bulunarak, sağlıklı beslenmeyi de öğrendi. Kampa katılanlar Uludağ‘ın yemyeşil doğal güzelliklerini keşfederek, mini diskoda dans ederek, define arayarak ve resim yaparak eğlendi.
Birbirinden eğlenceli yedi gün geçiren kamp katılımcıları kendilerine böylesine eğitici, eğlendirici ve öğretici bir deneyim yaşatan Nesquik’e müteşekkir olduklarını, kampta edindikleri kazanımları daima hatırlayacaklarını belirttiler.
NESQUIK Sütlü Çikolata Kaplı Gofret
Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimleri, büyümeleri, koşup oynamaları ve yeni şeyler keşfetmeleri için sağlıklı beslenmeleri ve günlük ihtiyaçları olan enerjiyi, vitamin ve mineralleri besinlerden düzenli olarak karşılamaları gereklidir.  Nesquik Sütlü Çikolata Kaplı Gofret zengin kalsiyum ve süt içeriğiyle çocukların büyümesini destekler.  1 adet NESQUIK®  Gofret günlük kalsiyum ihtiyacının %20’sini karşılar.   
NESQUIK Toz İçecek
Nestle Nesquik, vitamin ve minerallerle zenginleştirilmiş bir üründür. Çocuklara sadece sütü sevdirmekle kalmaz, sade sütün faydalarını da artırır. Nesquik'in lezzetli tadı sayesinde çocukların günlük süt tüketimi artar. Çocuklar için sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez bir bileşeni olan sütün tüketimini artırması ve içeriğinde çocukların gelişimi için şart olan magnezyum, D vitamini ve çinko bulunması, sütün Nesquik'li hazırlanmasındaki en önemli nedenlerdir. Çocuklara sütü sevdiren Nesquik, hiçbir koruyucu içermez, çünkü onlar bir kez büyüyecek. 
NESQUIK Aromalı Süt
Her gün düzenli süt ve süt ürünleri tüketilmesi çok önemlidir. 1 kutu (180ml) Nestle Nesquik Kakaolu Süt, çocuğunuzun günlük kalsiyum ihtiyacının 25%’ini karşılar.
NESQUIK Kahvaltılık Gevrek
Nestlé Nesquik Kahvaltılık Gevrek, her tanesinde inanılmaz Nesquik çikolatasının tadını içeren tek gevrektir. Çocuklar bu tada bayılır. Nesquik gevreğin içindeki lezzetli çikolatalı tam buğday ve mısır topları, kahvaltıyı çocuklar için daha keyifli hale getirir ve  daha fazla süt içmelerine yardımcı olur. Tam tahıllı Nesquik Kahvaltılık Gevrek vitamin, mineral, demir ve kalsiyum kaynağıdır.

Hiç yorum yok: