8 Ağustos 2012 Çarşamba

DOĞAYI BEZ ÇANTADA TAŞI





Kontrolsüz bir biçimde kullanılan plastik torbaların hem çevreyi hem dekuş, balık ve kaplumbağaların hayatını tehdit etmesi, çevreye duyarlı nesilleryetiştiren Doğa Koleji’nde yeni bir sosyal sorumluluk projesine konu oldu.Yenişehir Doğa Koleji’nin öncülüğünde başlatılan “Doğayı Bez Çantanda Taşı” plastiktorba kullanımını azaltmayı, bez torba kullanmayı alışkanlık haline getirmeyi,doğaya ve çevreye duyarlı bir yaşam tarzını benimsemeyi ve uzun vadede geridönüşüm bilincini kazandırmayı amaçlıyor.
 
Projeyeöncülük eden Yenişehir Doğa Koleji Anaokulu’nun müdürü Ebru Eyüboğlu, 
Doğayı Bez Çantanda Taşı” projesi ile ilgili
şunları söyledi: 
“İlk olarakokulumuzda başlayacak olan projeyi tüm Doğa Koleji kampüslerinde uygulamayıhedefliyoruz. Proje kapsamında çocukların bez çantalarını kendilerinin yapacağıatölye çalışmaları, renkli etkinlikler ve seminerler yoluyla farkındalıkoluşturacağımız bir planlamamız var. Tüm dünyada kullanımı yaygınlaşan beztorbanın ülkemizde de kullanımının artmasını önemsiyoruz ve bu konuda ilkolarak çocuklarımıza çevre bilinci kazandırmamız gerektiğine inanıyoruz.
 
“Doğayı Bez Çantanda Taşı”kapsamında ilk etkinlik 3 Ağustos Cuma günü Yenişehir Doğa Koleji’ndegerçekleştirildi. Anaokulu öğrencileri ve velilerin katıldığı etkinlikte,öğretmenlerinin yardımıyla çocuklar, bez çantaları elleriyle boyadılar. Farklıkostümler giyerek keyifli dakikalar geçiren minik öğrenciler, kendi bezçantalarını yaparken, plastik torbaların doğaya verdiği zarar, hayvanlarınhayatlarını nasıl tehdit ettiği ve bunun için önlem alınmazsa çevreyi bekleyentehlikeleri de öğrendiler.

Hiç yorum yok: