24 Temmuz 2012 Salı

Çocuklar için eğlence ve bilim bir arada



Bilim Merkezi’nde eğlenceli Yaz Bilim Okulu devam ediyor...


Şehrin merkezi Fulya’da çocukların en sevdiği Bilim Merkezi’nin ‘Yaz Bilim Okulu’ etkinlikleri eğlenceli ve öğretici programlarla devam ediyor. Yaşları 7 ila 13 arasındaki çocukların katıldığı Yaz Bilim Okulu programında çocuklar hem eğleniyor, hem iyi vakit geçiriyor hem de bilimin temel ilkelerini öğreniyor. Anne – babalara büyük bir kolaylık sağlayan Yaz Bilim Okulu’na kayıtlar haftalık olarak kabul ediliyor.

Bilim deneyleri, sanat atölyeleri

Bilim Merkezi’nin eğlenceli programı sabah saat 10.00’da başlıyor ve çeşitli aktiviteler, deneylerle saat 17.00’a kadar devam ediyor. Çocuklar gün boyu çocuklar bilim ve sanat alanında pek çok uygulamalı atölye ve geziye katılıyorlar.

Bilim Merkezi Yaz Bilim Okulu’nda eğitmenler tarafından bilim & drama, nano teknoloji, uzay, enerji, kimya, bilim-illüzyon, elektrik, denizlerde yaşam, doğa, biyoloji, ekoloji, tarih, origami, kil, karikatür, dinozor, fosil ve küresel ısınma gibi pek çok atölye düzenleniyor. Ayrıca Acıbadem Fulya Hastanesi’nin desteğiyle sağlık atölyesi; Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri ile de ilkyardım atölyesi uygulanıyor.

Müze gezileri de var

Ayrıca atölye çalışmalarını desteklemeye yönelik Topkapı Sarayı, Arkeoloji Müzesi, İstanbul Modern, Atatürk Arboretumu, Rahmi Koç Müzesi Keşif Küresi gibi pek çok gezi de zengin program içeriğinde yer alıyor. Atölye saatleri arasında da Deprem & Yangın Afete Hazırlık Eğitimi, belgesel ve film gösterimleri, deney gösterileri, zeka oyunları, tiyatro gösterileri gibi etkinliklere yer veriliyor.

Çocukların ilgi alanını keşfedin

Öğrencilerin birçok farklı alanda etkinlik gösterebilmesine olanak sağlayan Bilim Okulu eğitimi sonrasında, öğrencilerin ilgi alanlarını keşfetmeye yardımcı olabilmek adına anne-babalar, çocuklarının ilgi ve beceri durumu ile ilgili bilgi veriliyor.

Bilim Okulu hakkında:
Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı tarafından 2004 senesinden beri yaz tatili ve sömestr dönemlerinde düzenlenmektedir. Katılımcı öğrencilere bilimi, sanatsal aktiviteler aracılığıyla sevdirmek ve bilimsel düşünceyi aşılamak amaçlanmaktadır. Öğrenciler,sunulan farklı atölye seçeneklerinden kendilerinin ilgi ve becerilerine yönelik olanları keşfedebilmekte ve bilimin eğlenceli yüzünü tanıma şansı elde edebilmektedirler. Öğrenciler, birçok bilim dalı hakkında bilgilenmekle birlikte, bilimsel gelişmeleri takip etmeleri için teşvik de edilmektedirler.

Hiç yorum yok: