4 Ocak 2012 Çarşamba

ALTUĞ'UNUN EN SEVDİĞİ OYUNCAKLARI

Altuğ şu aralar en çok oan aldığımız oyuncak elektrik süpürgesiyle çok severek oynuyor. Onunla evi süpürürüken aynı, Necla Teyzesinin hareketlerini yapıyor. Seyretmesi gerçekten çok komik.

Legolarıyla oynamyı çok seviyor, kendileri.Üst üste ekleyerek kule yapıyoruz. Artık kendiikendimne kulelerini yapıyor. O kadar eğleniyor ki. Rahat 30 dk kalkmadan yerinden oynuyor.

Pedalsız bisikleti.. Artık ona biraz küçük gelse de üstünde nasıl hareketler yapıyor ve evin içinde ya da AVM 'lerde nasıl hızla kullanıyor şaşarsınız.Görenler bayılıyor..

Oyun hamurlarıyla da oynamayı çok seviyor. Onalrı mıncıklamayı ya da kalıplarla şeki,ller yapmauyı çok seviyor.Ananaesinin aldığı minik sofra ve merdane ile de küçükkekeler yapıyoruz. SAonar da üstşerine mumlar koyup, üflüyoruz.





Kalemleri.. her halde şu aralar en düşkün olduğu şey.. Evin her yerinde sanat eserleri mevcut. Yaz tahtasını ortadan kaldırıp, kalemleri de kaldırmıştım. Duvarların dışında ellerim, bacaklarım da boyanınca. Yüzünü de fena hale getiriyor. Alem çocuk defterine resim yaptıktan sonra etrafa yayılıyor. Ara ara kızsam da çok eğlendiği için de kıyamıyorum..


Tamir aletlerini özelliklede testeresini seviyor. arabalarının lastiklerini tamir ediyoruz. tornovida ile vidaları sökmeye çalışıyor. Ama gerçek tornovida favorisi.. Yanlışlıklar babasının elinde gördüğünden beri onu istiyor. Bizde anlamıyor gibi yapıp, geçiştiriyoruz şimdilik..

minnoş kedis.. Bu kediyi çok seviyor. Nerede oynarsa , kedinin pilini açıp, karşısına yerlşeştiriyor. Arar ara gidip onu seviyor. O da patisini kaldırıyo ve ses çıkarıyo olması Altuğ paşayı mest ediyor..

4 yorum:

kubra dedi ki...

Merhaba esra hanim ben sizin sessiz takipcilerinizdenimm masallah cok tatli bi oglunuzzzz varrr benim oglumla ayni yastalar benimk9 24 ocak dogumlu sizi kendime cok bezetiyorummm benim oglumda sizin cocgunuz gibi premature dogdu sizin oglunuz gibi sarisinnn cok seviyorum altuguuu ben size bisey danisicaktimm ben ingiltede yasiyommm oglum ocagin 24 dunde iki yasina gircek ama hala hic konusmuyoo sadce anne baba mama bay bay bukadar cokda ustune dusuyom aktiviteler yaptirmaya calisiyom yapmak istemiyo bir iki yapiyo hemen sikiliyo ondan sonra kalkiyo basindan kitap aliyorum ona okumaya calisiyom hic ilgisini cekmiyo sadece sayfalarini ceviriyo bakiyo okadar mesela hayvanlari gosteriyom seslerini cikariyom annecigim bak boyle diyceksin diyom ama hic soylemiyoo ya bunlar normalmiii ben cok uzuluyommm netten arastirdim biraz otizim olabilir diyo bunlar otizim belirtilerimidirki konusmamsi normalmi altug konusuyomu acaba? benii bilgilendirisenizz inanin cok mutlu olurum simdiden tesekkur ederimmmm

Unknown dedi ki...

Merhaba Kübra,
Bloğumu takip ettiğin için çok teşekkürler:))
Sanırım bebklerimiz prematüre oldukları için bu kadar hassas oluyoruz, her konuda:))
Ben de aynı sorundan muzdaribim.. Altuğ da tek tek kelimeleri söylüyor. Hatta bazı kelimelerin sadece
ilk hecelerini. Callio adlı çizgi filmi seyretmek istediğinde sadece Ka diyor, mesela.
Ben de son bir aya kadar çok endişeliydim. Fakat şimdi kelimeler çoğaldı. Derdini de bir şekilde anlatıyor. 2 yaş kontrolune gideceğim, dr. sorarım.. Bakalım o ne diyecek.
Altuğ da bir kaç ay evveline kadar kitapları sevmiyordu,ilgilenmiyordu. Koala serisini buldum. Onları çok sevdi. Reeismlerdekileri eşleştyirerek oyun oynadık.Şu sıralarda Altuğ, çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi, diş fırçası, oyun hamurlarını çok seviyor. Hayvanlardan da kediyi..
Ona kitap aldığımda içerisinde onun sevdiklerinin bulunmasına dikkat ettim. Ve kitabı kafamdan uydurduğum gibi, seslerimi değiştirerek okudum. O zaman kitaplara bakmaya başladı. Ve böylelikle bol tekrar yaparak tek tek kelimekleri söylemeye başladı. İlk söylediği kelime; Tırtıl'dı.. Ne komik değil mi?Bu herzaman ve hemen olmadı. Lütfen kendini üzme. İnternette her söylenene de inanma derim. Otizm kararı sadece konusmamasına bağlı olarak tanı konmaz.4-5 yaşına kadar konuşmazsa bile bu tanıyı hemen koyamıyorlar.
Kitaplara ilgisi yoksa , sevdiği oyuncaklarla kelimeleri tekrar etmeye çalış ve zorlama. Ben ne kadar zorladıysam hep ters tepti. O nedenle kendi haline bıraktım, artık..
Bir de sen İngiltere de yaşıyorsun. Çocuk 2 dille karşı karşıya.. Bu durumda onun geç konuşmasının nedeni olabilir. Meraklanma:))
Kübracım, oğlunu benim için öp.. Merak ettiğin bir şey olursa da yardımcı olmaya, deneyimlerimi paylaşmaya çaışırım..
sevgiler :)))

kubra dedi ki...

Esra hanim gercekten cok tesekkur ederimm inanin icime su serptiniz sizden iyi seyler duymak moralimi cok duzeltti haklisinizz dediklerinizde iste insan anne oluncaa kucucuk seylerden killaniyo cocugunun herzman en iyi sekillerde buyumesini gelismesini istiyoo bide dediginiz gibi cok ustune dusuyozya ondanda oluyo heraldee belkide birazdaha oluruna birakmak bazi seyleriii sagolun tesekkur ederim iyiki varsinizz sevgilerleee.

Unknown dedi ki...

birazcık da olsa rahatlattıysam çok sevindim:))