23 Kasım 2011 Çarşamba

ALTUĞ'UNUN SEVDİĞİ KİTAPLARI: KOALA SERİSİ

Altuğ yaklaşık 18 ay oluncaya kadar kitaplar sadec onun dişlerini kaşımasına yarayan şeylerdi. Bu durmua üzülüyordum. Bu çocuk kitapları sevmeyecek herhalde diye düşünüyordum.
Sonra yine kitap okumak için odasına gittiğimizde Patküt ayı diye bir kitaba bakmak isytedi. Fakat içeriği o kadar fenaydı ki.. Nasıl bir çocuk kitabıydı bu ,iannamadım doğrusu. Çünkü ayı kardeş tavşan ve farelerin eveini yıkıp, onları ağlatmaktan zevk alıyordu. Ağladıklarını görünce de oğluşumun morali bozuldu. Hemne o kitabı yok ettim. Nasıl bir yazar bu? 2 yaş altı olan bir kitap:((


Daha sonra Koala Serisinden ''Koala Bahçede'' adlı kitabımıza başladık bu sefer. Mandolin yayınlarının, biz Remzi kitabevinden aldık.Yazarları, Nadia Berke ve Alexis Nemse
Amanın:)) Altuğ bu kitabı çok sevdi. Kitabın resimli sayfasının yanındaki sayfada o sayfada olan minik resimler var. Ve biz onları eşleştirmeyi çok sevdik. Kitabı hergün akşma yatmadan önce okumaya ve resimlerdekileri eşleştirmye başladık. Altuğ hem bir sürü şeyi, hem de kitap okumayı sevdi.



Daha sonra bu serinin bir kaç kitabını aldık. Çok iştahsız olan Altuğ, Koala Akşam Yemeğindeyi okurken , tost yemeye başladı. Koala orda yemek yedikçe mutfak da daha çok vakit geçirmeye başladık. Daha doğrusu Koala Akşam Yemeğinde adlı kitabı mutfakta okumak istedi. Fırın, buzdolabı, bezelyeyi bu kitapla öğrendi.
Koalşanın Doğum günü adlı kitabında da hediye vermeyi, pasta ve mum üflemeyi öğrendi.Şimdi mumu ne yapıyoruz diyince hemen üfleömezi gerektiğini kendince anlatıytor.
Sizin de çocuğunuz kitap okumayı pek sevmiyorsaKoala serisiyle başlayabilirsiniz. Biz çok sevdik, Altuğ çok sevdi....

Hiç yorum yok: