11 Ekim 2011 Salı

ALTUĞ VE OYNADIĞI OYUNLAR


Altuğ artık legolarla güzel güzel oynuyor. Necla teyzesiyle oynamaya başlamış ve bir süredir legolarla kule yapıyoruz.. Telefon yapıp konuşuyoruz, kadeh yapıp bir şeyler içiyoruz. Artık kendince birşeyler geliştiriyor.

Bir süredir çok güzel gelişmler var, Altuğ da . Kitap okumala pek ilgilenmezken , favorisi olan kitapları seçip beraber okuyoruz. Özellikle uykuya geçerken çok seviyor..
BUnun dışında otoparkı sevdiği oyuncaklar arasında. Otoparıyla bir süre oynadıktan sonra üstüne tırmnıp, oturmayı seviyor. Arabaları seviyor ama çok da düşkün değil..
Yazı tahtasına yazı yazmayı, defterini karalamayı seviyorç. Arada evin duvarlarını da elden geçiiryor, küçük bey. İlk başta çıkabilen nkalemler almıştık. Onlarla çizince sorun olmuyordu. Fakat normal kalemler kalıcı hasar bırakıyor. Pastelklerle yerleri, tükenmez kalemle de mutfak duvarlarına çizmeyi seviyor. Analttım, boyamaması gerektiğini. Fakat zorlamadım:))
Yakın dönemde aldığımız minik biiskletini çok seviyor. Bir de ananesinin aldığı plutoyu çok seviyor. Pluto pille çalışan, yürüken müzik çalan bir köpek. Onu açtıryor, o yürüken kendisi de bisikletiyle onu takip ediyor. Resimini çekemedim, bir türlü..şu sırala favorisi..

Hamurlarla oynamayı da seviyor. Onları yoğurmayı, rendeyle rendeleyip, yemek yapmayı seviyor. Bir de maynunu var. İçine hamur konup, şekiller yapıyoruz.

Bu oyunları gün içinde önce Necla Teyzesiyle sonra akşamm benle oynuyor. Bunların dışında saklambaç oynamayı, koltuk tepelerinde koşturmatyı da seviyoruz.Geçen haftadan beri renkleri ve hayvanları öğretme çalışmalrı içerisindeyim. Kedileri bahçeden de biliyor, çok seviyor. Kuşalr da balkonumuza çok ziyaret ettikleri için biliyordu. Köpeği de kısmen dışarı da gördüğü üzre biliyordu. Bunların dışında Koala kitabından dolayı, koalayı, uğurböceği , kelebek ve tırtılı öğrendi. kırmız çileği biliyor, renkler konusunda biraz dahja geriyiz. Bizde de hata renklerden çok bahsetmedik. Bu konu üstünde durmaya başladığımızda farkettim.. Şimdi konuşurken buna dikkat edip, kırmız çilek, turuncu portakal gib renfgini de söyleyerek konuşuyoruz, babasıyla.. Ama 1,5 aydır Altuğ da daha hızlı bir gelişme var. Bakalım bir de konuşma olayını hızlandırsa...Tam olarak ne öğrendi ne öğrenmedi anlayacağız????

Hiç yorum yok: