26 Kasım 2010 Cuma

OĞLUŞUMUN BESLENME DÜZENİ

Altuğ  şimdiye kadar;

Sabah 06-06:30 : 100-150cc devam sütü
Kahvaltı10:10:30: 100 cc devam sütü ile 7-8 bebe bisküvisi,2 labne paynir, 1 çay kaşığı pekmez arada yumurta ( yumurtadan pek hoşlanmadığı ve kustuğu için hergün yoğurt yedirerek acığı kapamaya çalışıyoruz.)
Öğle: 13:00-13:30: yoğurt ve sebze çorbası( sebze, yoğurtlu pirinç, tarhana gib çorbalar, etli ve tavuklu)
Ara Öğün: 17:00: meyve püresi
Akşam: 21:00:150cc devam maması( aptamil irmikli , ballı- sütlü pirinçli)
Eğer 150cc devam maması yerse gece sütü içmiyor. Devam maması yerine sebze çorbası yerse gece 24:00-24:30: 150cc devam sütü içiyor.

Hafta sonları dışarıdaysak biraz dağılıyoruz,  sebze çorbası yerine bazen Bebelac veya Milupanın sütlaçlarından, muzlu muhallebilerinden yiyebiliyor.  Dışarıdayken şu zamana kadar evden birşeyler getirip yedirmektense hazır kavanoz mamalarından kullandık.  Bundan böyle artık dışarıda da çorba alıp, yoğurtla onu yedireceğim.

Ekmeği pek fazla kullanmıyoruz.  Bu ayki Dr. kontrolünde bunu da soracağım, sanki Altuğ bu ay az kilo aldı gibi. Yarın kontrolümüz var,  aylık gelişimimizi göreceğiz.   Bu ay yavaş yavaş balık yedirmeye , tattırmaya çalış demişti doktorumuz.  Biz de dediğini yaptık, hatta dün gece çinekop ızgara balığının yarısının 3/4 ünü yedi, hem de severek. A zıcık ekmek ve minicik domates ile beraber.  Bizimle beraber sofraya oturup, tok bile olsa birşey tırtıklamaya bayılıyor.  Oğluşum artık büyüdü.  Biberonda süt içmekten nefret ediyor,  sadece ve sadece uyuruken biberonla devam sütü içiyor.  Anne sütünü kendi kendine kestiği gibi, biberonu da süt içmeyi o şekilde kesti.   Suyu biberonda içiyor.   Biberonla pek derdi yok. Ama sütten hiç hoşlanmıyor.

Su içmeyi, bizim kola ve meyve sularımızdan bardakta içmeye bayılıyor. Ama içtiği su miktarını biraz sanırım arttırmamaız gerek..
Bu hafta sonu muayene sonucunda kaç kilo olduğunu ve boyununu ne kadar uzadığını gerçekten çok merak ediyoruz.

3 yorum:

Burcu.. dedi ki...

Ohh afiyet olsun Altuşa:)
Ben Ayaz'a 2 ay önce herşeyden yediriyordum artık. Kahvaltıda da lokmalara başlamıştık daha zevkle yemişti.
Tırtıklamak bizde de aynısı. Yediğimiz birşeyi vermezsek kıyamet kopuyor. Bu yüzden herşeyi ama herşeyi tatmış bulunuyor kendisi :)

çokoprenses dedi ki...

cerenin de beslenme düzeni yaklaşık bu şekilde,sabahları devam mamasının içine 8 tahıllı kahvaltı karışımı koyuyorum 1,5 kaşık,biraz da tereyağı:)

yoğurdun içine de ceviz:)kesinlikle biberon almıyor yaaa,uyurken zorla,zorla da emziriyorum.aynı tarz altuğla Ceren:)iştahı nasıl peki,çorbayı filan ağzını aça aça yiyor mu?bizimki çığlık kıyamet yemek yiyor.

Unknown dedi ki...

Bizim dr. cevizden hiç bahsetmediği için ne yapacağıma karar veremedim. yarın kontrolde mutlaka soracağım. tereyağı için de öyle...
Bizim yediklerimizi çok büyük bir keyifle tadıyor.Ama kendi çorbasını sevmeden içiyor.. Allahtan yoğurdu çok sevdiği için iki kaşık yoğurdun arkasında sebze çorbasını veriyorum. Ancak o zaman yiyor. Yoksa çok zorlanıyorum.Bir tek yoğurtlu pirinç çorbasında zorlanmıyorum.
İştahı çok yok. Ancak doyacağı kadar yiyor. Doyunca en sevdiği şey de olsa asla yemiyor. Zorlarsam da kusuyor. o nedenle asla zorlamıyorum.