22 Haziran 2009 Pazartesi

bABAYSHOWER PARTİSİNDE;




Bebeğinizin Hediye Listesi
Bu partinin en önemli özelliklerinden biri de, bebeğinizin günlük ihtiyaçlarının, aynı düğün hediyeleri gibi arkadaşlarınız tarafından paylaşılması. Genellikle Batı ülkelerinde yapılan bu uygulama, bebeğinize aynı hediyeden gereksiz yere fazla sayıda alınmasını önlemek ve size hediye almak isteyen arkadaşlarınızın bebeğinizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmesini sağlamak için çok uygundur. Böylece doğumdan sonra 4 tane banyo seti ve gereğinden fazla bebek eldiveni sahibi olmak yerine, herşey kendi zevkinize ve hazırladığınız listeye göre düzenlenmiş olacak. Ayrıca bazı bebek mağazaları, bebeğinizin hediye listesi uygulaması yapıyor. Bunlardan birini tercih ederek mağazadan beğendiğiniz ürünleri kendi listenize ekleyebilirsiniz. Mağazalar, hediyeler alındıkça kendi şubeleri arasında listenizi güncelleyebiliyor.

Hatıra defteri
Partinin en güzel hatıralarından biri olacak bu deftere katılan herkes yazı yazabilir. Dostlarınız partiyle ilgili düşüncelerini ve bebeğiniz için beslediği güzel dilekleri tüm içtenlikleriyle bu deftere yazabilirler.

Bebek Pastası
İkram edeceğiniz menüde en şık ve şirin görünen parça pastanız olmalı. Kendi ellerinizle en az bebeğiniz kadar tatlı bir pasta hazırlayabilir ya da bebek konseptinde süslenmiş, tasarım pastalar yapan mağazalardan dilediğiniz bir tasarımı seçebilirsiniz.

Anne Koltuğu
Partinin starı olarak, partinin en özel koltuğunda oturmalısınız. Koltuğunuzu çeşitli süslerle, balonlar ve tüllerle süsleyebilir, tepesine de bir şemsiye takabilirsiniz. “Shower” yani “duş” kelimesinden gelen bu geleneğe göre anne, şemsiyenin altında oturarak ona yağdırılan hediyelerini açar. Partinin yapılacağı oda ve kapı da parti dekoruna göre süslenebilir.

Dostlarınız için özel hediyeler
Unutmayın ki, sizin için çok özel olan bu partiyi daha da özel kılan dostlarınız olacak! Bu günü her zaman hatırlamaları için, vaktinizi ve enerjinizi değerlendirebilir ve onlara kendi elinizle hediyeler hazırlayabilirsiniz.

Mesela Ebru Hanımın Bebeği Zeynep için hazırladığımız babay shower partisinde Dostları için hediyelerini kendisi hazırlamış; ‘‘Her davetli için birer tane Küçük Kalp şeklinde mumluk ve birer bebek çorabı aldım. Çorapların içine lavanta doldurarak, ağızlarını diktim ve şirin mi şirin koku kesesi oldular! Onlara pembe renkte kadife keseler hazırladım ve iki hediyeyi de içine koyarak kurdeleyle fiyonkladım. Hediyelerime herkes bayıldı!'' Siz de önerilerinizi bize yazarak paylaşabilir ve farklı fikirler verebilirsiniz.


Fotoğraf makinesi
Herkesin bebekleri güldürmek için yaptığı garip şekiller ve mimikler vardır. Bu surat hareketlerini bir ekip olarak canlandırabilir ve ileride bebeğinizin çok gülmesine neden olabilirsiniz.

Kamera
Partiyi kayda almak dışında aranızda, doğumundan sonra bebeğinizi uyutmak için ona ninniler söyleyebilecek ya da ağlarken onu susturmak için klipler çekebilecek gizli yetenekler olabilir.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Esra'cım ne kadar önemli bilgiler veriyorsun. O an telaş ve kargaşadan öyle önemli şeyler unutuluyorki)) sevgiler,

Unknown dedi ki...

arkadaşım hayırlı kandiller. Kandil simidiyaptım sana bloğumdan alıver birara))

Unknown dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK..SANA DA İYİ KANDİLLER