24 Kasım 2011 Perşembe

ALTUĞ İÇİN YEMEK TARİFLERİ

Vitamin topu köfte

Malzemeler:

1patates rendesi çiğden

yarım çaybardağı rendelenmiş kaşar

yarım kibrit kutusu beyaz peynir

1yumurta

1çorba kaşığı rendelenmiş sucuk/kıyma

aldığı kadar galeta unu

Yapılışı: Patates rendelendikten sonra sulanıyor avucumuzun içinde suyunu sıkalım daha sonra hepsi yoğrulur tuzuna bakıp ekleyebilirsiniz

yuvarlak top yapılır çocukların rahatça ağzına atabileceği büyüklükte ben fellah köftesi gibi toplar yaptım

yağda heryeri kızarıncaya kadar pişirilir.

MİNİ PİZZA

Malzemeler:

500 gram un

25 gram yaş maya

Üç buçuk su bardağı ılık su

1 çay bardağından fazla tozşeker

100 gram yağ

Tuz

Ortasına:

Arzunuza göre yeşil zeytin, sosis, mantar, kıyma, beyaz peynir

Üzerine:

Rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı: UNU eleyin. Ortasına yaş mayayı koyup, 1 su bardağı ılık suyla ıslatarak bekletin. Kalan malzemeyi ve iki buçuk su bardağı ılık suyu ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, yağlanmış tepsiye küçük toplar halinde dizin. 5 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurların ortalarını bastırıp, arzu ettiğiniz malzemeyi (yeşil zeytin, sosis, mantar, kıyma, beyaz peynir vb) koyun. Kenarlarına az yumurta sarısı sürün. Arzu ederseniz malzemenin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz. 10 dakika kadar bekletin. 180 derecede ısıtılmış fırında, 10-15 dakika pişirin.

BALLI ÇİKOLATA TOPLARI


Malzemeler:

1 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı kakao

3 çorba kaşığı keçiboynuzu tozu

(ya da 6 çorba kaşığı kakao)

6 çorba kaşığı süt

3 çorba kaşığı bal (bu oranı azaltıp,

çoğaltabilirsiniz; birer kaşık ekleyerek

kendi sevdiğiniz miktarı ayarlayın) ya da

3 çorba kaşığı pekmez

Yapılışı: Tüm malzemeyi derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Oluşan çikolatadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Arzu ederseniz üzerine kakao serperek servise sunabilirsiniz.


TATLI ÇITIR ÇUBUKLAR

Malzemeler

• Milföy hamuru (yapmak istediğiniz kadar)

• Toz şeker

• 1 su bardağı su

Yapılışı: Milföylerin 1 tanesini 5 parça olacak şekilde uzun uzun kesin ve kestiğiniz parçayı önce biraz suya sonra şekere batırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye sırayla dizin. Yağlı kağıt yerine hafif sıvı yağı sürdüğünüz tepsiyi de kullanabilirsiniz. Hepsini aynı şekilde yapıp, dizdikten sonra 200 dereceli fırında fotoğraftaki gibi hafif kızarana kadar pişirin. Erittiğiniz çikolata ya da hazır çikolata sosuyla birlikte servis edin.

Sebzeli Pirinçli Burger

Malzemeler:

3 yemek kaşığı bitkisel yağ

1 küçük soğan (küçük doğranmış)

1 küçük boy tatlı yeşil biber (küçük doğranmış)

1 küçük kereviz (küçük rendelenmiş)

1 bardak iyice pişirilmiş soya fasülyesi

1 bardak Amerikan Pirinci

1/4 bardak un

Bir tutam tuz, karabiber ve susam

Yeteri kadar su

Yapılışı: Küçük bir tavada yağı hafif ateşte kızdırılır. İçine soğan, yeşilbiber ve kereviz eklenerek kavrulur. Sonra soya fasülyesi, pirinç ve un karıştırılır. Biraz su eklenir, iyice karıştırılır. Daha sonra tuz ve biber eklenip, karıştırıldıktan sonra kenara alınır. Karışım elimizde hamburger şekline getirilip susama iki yüzü de batırılır. Daha sonra teflon tencerede rengi altın rengine dönene kadar kızartılır, sonrasında hamburger ekmeğinin içinde istenilen şekilde süslenerek servis yapılır.


SEBZELİ KREP


Malzemeler

• 1 Adet -Küçük boy soğan

• 1 Adet -Orta boy havuç

• 1 Adet -Küçük boy patates

• 1 Adet -Yumurta sarısı

• 1 Yemek kaşığı -Un

• 1 Yemek kaşığı -Tereyağı

• 1,5-2 Yemek kaşığı -Zeytinyağı

Yapılışı:- Sebzeler rendelenir, tereyağında yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirilir.

- Yumurta sarısı ve un ezilerek karıştırılıp, iyice soğutulmuş sebzelerle harmanlanır.

-Tavada ısıtılan zeytinyağının içerisine kaşıkla, birbirine değmeyecek şekilde dökülüp tepelerinden hafifçe bastırılır.

-Kapak kapatılarak her iki yüzü pişirilir.

1 yorum:

yaruze... dedi ki...

Merhaba,
tarifler için teşekkürler.
Buralarda olacağım:)